Mobilni dizajn nije samo evolucija, već i revolucija koja menja način na koji doživljavamo svet oko sebe. U eri pametnih telefona i tableta, mobilni uređaji postali su naši verni saputnici i prozor u digitalni svet.

Mobilni dizajn je pristup koji stavlja mobilne uređaje na prvo mesto prilikom kreiranja veb stranica i aplikacija. Ova filozofija se temelji na ideji da korisnici sve više koriste mobilne uređaje za pristup internetu, pretragu informacija, društvene mreže i online kupovinu. Kako bismo im omogućili optimalno iskustvo, dizajneri su morali da prilagode svoje strategije.

Ovo je dovelo do promena u načinu na koji razmišljamo o dizajnu. Sada se fokusiramo na jednostavnost, brzinu učitavanja, responsivnost i intuitivnost interfejsa. Mobilni uređaji su ograničeni veličinom ekrana, pa se svaki piksel pažljivo koristi kako bi se obezbedila najbolja moguća upotrebljivost.

Mobilna revolucija menja naše navike

Ključna prednost mobilnog dizajna je dostupnost. Vaša web stranica ili aplikacija moraju biti pristupačne i funkcionalne na različitim ekranima i operativnim sistemima. To omogućava da dosegnete širi krug korisnika i obezbedite im sjajno iskustvo korišćenja bez obzira na uređaj koji koriste.

Osim toga, mobilni dizajn može poboljšati i Vašu vidljivost na internetu. Google i drugi pretraživači daju prednost mobilnoj optimizaciji prilikom rangiranja web stranica u rezultatima pretrage. Ako Vaša stranica nije optimizovana za mobilne uređaje, možete izgubiti potencijalne posetioce i klijente.

"Svaki klik na mobilnom uređaju je prilika za interakciju i konverziju. Ne dozvolite da ta prilika prođe."

Brojke:

  • Više od 80% Amerikanaca poseduje pametne telefone

  • Pretraga putem mobilnih uređaja premašila je pretragu putem desktop računara

  • Ako web stranica traži duže od 3 sekunde da se učita, 53% korisnika će napustiti stranicu

  • Udeo e-trgovine putem mobilnih uređaja iznosi više od 70% ukupne e-trgovine

  • Više od polovine svih oglašavanja putem Google Ads-a se prikazuje na mobilnim uređajima

  • Više od 98% korisnika društvenih mreža pristupa svojim nalozima putem mobilnih uređaja

Bilećka 56 - 11 000 Beograd,
Karađorđeva 41 - Šabac

Pozovite nas

+381 63 666 082

Pošaljite meil

support@netstar.rs